05/02/2020
L’empresa Siali ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Cantàbria, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Cantàbria, també hi participa com a entitat organitzadora SODERCAN.
Aquesta start-up neix amb l’objectiu de crear un producte orientat a la indústria, utilitzant principalment aquestes verticals tecnològiques: especificació, prototipat i disseny de circuits electrònics, visió artificial amb deep learning i intel·ligència artificial. Siali ha desenvolupat una eina integral de visió artificial orientada a pimes i grans empreses de diferents indústries que permet que les empreses automatitzin els processos que duen a terme persones mitjançant inspecció visual.
En paraules de Sergio Pesquero, CEO de Siali, “aquest premi ens anima a continuar treballant i, sobretot, a poder continuar oferint solucions als nostres clients i invertir tots els nostres esforços en aquests processos”, apunta. A més, ha volgut posar en valor els projectes de la resta de finalistes. “Ens fa molta il·lusió haver pogut competir cara a cara contra aquestes altres empreses, que sens dubte demostra la força que estem adquirint a Cantàbria en matèria d’emprenedoria”, explica Pesquero, que es mostrava molt il·lusionat amb el reconeixement.
El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, l’Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Cantàbria. L’acte ha estat presidit per Miguel Ángel Revilla, president del Govern de Cantàbria; Juan Pedro Badiola, director territorial Nord de CaixaBank, i Jordi García, director d’Operacions i Estratègia d’ENISA, que han reconegut l’actitud i la qualitat dels projectes dels emprenedors.
En aquesta edició, a més del mateix guanyador, s’ha volgut fer un reconeixement a les empreses finalistes: Apparkme, que ha desenvolupat un sistema digital de gestió de places d’aparcament; Astroland Agency, primera agència espanyola que desenvolupa les condicions de vida de Mart en una experiència espacial analògica des d’una cova d’Arredondo; Inhibitec Anticuerpos, primera empresa de base biotecnològica sorgida de l’Openlab de l’Instituto de Biomedicina y Biotecnología de Cantabria (IBBTEC), persegueix la creació d’un fàrmac per a tractar la psoriasi severa; i Investalga Ahti, empresa del sector de la biotecnologia blava, l’objectiu de la qual és el desenvolupament i la comercialització d’extractes naturals procedents d’algues marines.
Jornada DayOne Innovation Summit a Cantàbria
A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a la Universitat Europea de l’Atlàntic, l’entitat ha reunit més d’un centenar de persones. Al llarg de la jornada, s’han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què diferents experts com José Luis Ruiz de Muniain, director de Spain NAB; Ana Fernández, directora de Red GEM España, o Pablo Valencia, director d’Inversió de Qualitas Equity, han explicat les noves tendències del sector i les seves peculiaritats.
A més, també hi ha hagut temps per a taules de diàleg sobre els reptes de les empreses i emprenedors d’impacte, en el seu propòsit d’aportar solucions per a aconseguir un impacte social i ambiental positiu i mesurable, i en el seu repte de creixement, rendibilitat i sostenibilitat financera. S’hi han abordat les experiències d’una emprenedoria d’impacte, d’una empresa de restauració amb una estratègia integral de sostenibilitat i inclusió, i un inversor d’impacte cercant iniciatives invertibles i rigoroses en la seva estratègia de negoci i en la mesura d’impacte.
Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector
En aquesta edició, en la qual han participat un total de 993 empreses d’Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran 5.000 euros. A més, es guardonaran les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sénior (serveis per a la gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d’impacte social i sostenibilitat), les quals rebran una dotació econòmica de 15.000 euros. Els guardons compten amb el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cada un d’aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sénior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).
A més del premi econòmic, els guanyadors de totes dues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d’acompanyament internacional que els durà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per tal de participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s’imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, l’Ignite Fast Track. Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d’entitats internacionals com l'Ambaixada d’Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que a través de BFK Awards, atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.
13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants
Des de la seva creació l’any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 360 empreses. Al llarg de la seva història prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.